#RM1: Tag en tur med toget

Den konkrete case vi arbejder med i “At rejse gennem tid og sted” er historiefortælling i tog. Vi har etableret et samarbejde med Arriva og arbejder lige nu på at bringe landskabets skjulte historier til live på strækningen mellem Aarhus og Struer. 

Vi har valgt at arbejde med de eksisterende digitale platforme, der normalt er at finde i enhver form for offentlig transport: lyd i form af højtalersystemer og tekst i form af lysavis-displays, hvor der normalt står ”næste station er …”. Tanken bag dette valg er, at projektet i toget mellem Aarhus og Struer skal vise vejen for, hvordan mange andre museer kan tænke historiefortælling og tilstedeværelse i deres lokale offentlige transportmidler. Løsningerne vil således være generiske, så de i princippet kan implementeres i bybussen i Lemvig, i Letbanen mod Grenå eller ombord på Molslinjen.

Rammefortællingen bliver udviklet i samarbejde med teater Katapult og dramatikeren Sally Altschuler. Projektets tilblivelse bliver dækket af P4 Midt-Vest.

Hvis du vil opleve projektet, skal du tage toget fra Aarhus til Struer klokken  9.54–11.44 eller fra Struer til Aarhus 12.22–14.29 en af følgende lørdage: 1. juli, 8. juli, 15. juli og 22. juli.

Se de overordnede tanker i projektet illustreret i den lille video herunder, som CAVI har produceret.

Realiseringen er støttet af egenfinansiering, Aarhus 2017 og Region Midjyllands Kulturpulje.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s